Istoria în roz! Roz pentru viață!

Prin proiectul Istoria în roz! Roz pentru viață! Brașovul s-a alăturat campaniei ,,Iluminarea în roz" a unor clădiri și monumente reprezentative din toată lumea prin iluminarea în roz a Casei Sfatului - Muzeul Județean de Istorie Brașov, ca simbol al luptei împotriva cancerului de sân.

Pe lângă iluminarea Casei Sfatului, începând din seara de 1 octombrie, până în 30 octombrie 2016, în Piața Sfatului, a fost expusă o expoziție outdoor de grafică și fotografie istorică cu obiective din patrimoniul istoric braşovean, devenite obiective de turism cultural, surprinse în prezenţa unor femei anonime. După deschiderea expoziției, programul proiectului Istoria în roz! Roz pentru viață! a continuat în Casa Sfatului cu o conferință despre statutul femeii în La Belle Époque susținută de către unul dintre cei mai îndrăgiți istorici din România, doamna Georgeta Filitti, și un concert susținut de patru tineri artiști brașoveni de succes (Andrei Stanciu, Ioan-Dragoș Dimitriu, Georgia Gulea și Ioan Naneș).

Proiectul a fost implementat în colaborare cu Muzeului Judeţean de Istorie Braşov şi Fundaţia Renaşterea, în perioada august - octombrie 2016, fiind cofinanțat de Consiliul Județean Brașov, în cadrul celei de-a doua sesiuni de selecţie publică a Programului judeţean pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul propriu al judeţului a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale pe anul 2016.

Galerie foto.